Autunno in Barbagia; ontdek het echte Sardinië 28/08/2018
Je wilt misschien nog niet aan de herfst denken, maar op Sardinië wordt de zonnige nazomer volop gevierd in Barbagia, in het hart van het eiland. In maar liefst 34 authentieke dorpen, waaronder Oliena en Ollolai, is er van 1 september tot 16 december elk weekend feest.

 

                                                                                

                                                                                                      

Barbagia is een ruige en fascinerende bergrijke regio in centraal Sardinië die zich over de zijkanten van het Gennargentu-massief uitstrekt. Het meest grote deel van dit gebergte bevindt zich in de provincie Nuoro. Een zeer afwisselende streek waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Met een unieke kustlijn en landinwaarts een schitterende ongerepte natuur, bergen, diepe dalen en watervallen proef je hier nog het échte Sardinië. 

 

                                                                           

De plaatselijke ambachtslieden gebruiken de prachtige binnenplaatsen van hun woningen als presentatie plaats voor oude ambachten en er kan op meerdere plekken lokale producten worden geproefd. Bij de vele stands kun je heerlijke wijnen proeven en lokale gerechten eten! De lokale folklore dans- en muziekgroepen zullen optreden tijdens deze evenementen. 

 

                                           

Proef de échte Sardijnse smaken en tradities die eeuwenlang bewaard zijn gebleven en worden voortgezet. Een echte aanrader wanneer je van plan bent om in het najaar naar Sardinië te gaan!

 

                                                          

 

Zoek je een mooie accommodatie in het binnenland of wil je een rondreis maken door Sardinië en deze evenementen in het binnenland niet missen? Neem dan contact met ons voor meer informatie: info@sardiniereizen.nl of (0031)(0)6 40448734.

 

                                                       

 

Zoeken
Categorieen and Posts
Sardinië reizen 13
Zoek ons eens op!