Excursie naar het verlaten mijndorp Brecca 31/07/2021
Excursie naar het verlaten mijndorp Brecca


Wanneer je van een actief uitstapje en van mysterieuze plekken houdt, is een bezoek aan het verlaten mijndorp Brecca zeker de moeite waard tijdens je vakantie op Sardinië. Het mijndorp ligt in het zuidoosten van het eiland, tussen de weg van San Vito naar Ballao, bij de vallei waar de rivier ‘Brecca’ stroomt. 

Het dorp bestaat onder andere uit de directeurswoning, arbeiderswoningen, magazijnen, de smederij met oven en hoge schoorsteen en uiteraard de verschillende mijngalerijen. Elke mijngalerij heeft de naam van een heilige persoon. Wij bezochten de mijn van Santa Barbara.


De mijn van Brecca is een oude antimoon mijn met een bijzondere geschiedenis, mede door de Engelse directeur John Mattew Moss. Eind 19e eeuw immigreerde hij samen met zijn gezin van Londen naar San Vito op Sardinië. Het gezin was gewend aan het leven in de de stad Londen en gingen vervolgens wonen in een afgelegen dorp op Sardinië. Dit was niet makkelijk voor het gezin Moss en uiteindelijk had het tragische gevolgen voor hen. Tijdens de excursie krijg je te horen hoe dit voor het gezin Moss afliep.

Wij vonden het fantastisch om in de mijngalerij te mogen kijken (je krijgt veiligheidshelmen op). Vanaf deze galerij heb je een mooi uitzicht op de gehele vallei. 
Deze excursie is aan te raden voor jong en maar je moet wel goed te been zijn.
Wil je de excursie doen, neem dan even contact met ons op zodat wij een tochtje voor je reserveren met de gids. Vertrek vanuit San Vito. 

 

Zoek ons eens op!