Autunno in Barbagia; ontdek het echte Sardinië 28/08/2018
Nu in Nederland en België de zomer voorbij is, wordt op Sardinië de zonnige nazomer volop gevierd tijdens de feesten van Autunno in Barbagia, in het groene hart van het eiland. In maar liefst 33 authentieke dorpen, waaronder Oliena en Orgosolo, is er vanaf 2 september tot en met 17 december 2023 elk weekend feest. Zie hieronder de kalender voor 2023. 

 

Barbagia is een ruige en fascinerende bergrijke regio in centraal Sardinië die zich over de zijkanten van het Gennargentu-massief uitstrekt. Het meest grote deel van dit gebergte bevindt zich in de provincie Nuoro. Een zeer afwisselende streek waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Met een unieke kustlijn en landinwaarts een schitterende ongerepte natuur, bergen, diepe dalen en watervallen proef je hier nog het échte Sardinië. 

 

Sagra degli augrumi                                 

De plaatselijke ambachtslieden gebruiken de prachtige binnenplaatsen van hun woningen als presentatie plaats voor oude ambachten en er kan op meerdere plekken lokale producten worden geproefd. Bij de vele stands kun je heerlijke wijnen proeven en lokale gerechten eten! De lokale folklore dans- en muziekgroepen zullen optreden tijdens deze evenementen. 

 

Vleeswaren Sardinië

 

Sardinië kaas

 

Proef de échte Sardijnse smaken en tradities die eeuwenlang bewaard zijn gebleven en worden voortgezet. Een echte aanrader wanneer je van plan bent om in het najaar naar Sardinië te gaan!

 

Autunno in Barbagia             

 


Zoek je een mooie accommodatie in het binnenland of wil je een prachtige rondreis maken door Sardinië? 

Chat, bel of mail ons dan even voor persoonlijk advies!

 

Voorbeelden van accommodaties:

 

SU GOLOGONE EXPERIENCE HOTEL in Oliena:

 

 

 

 

 

 

LUXE AGRITURISMO IS CHEAS in San Vero Milis:

BORGO DEGLI ULIVI in Arbatax:

Zoek ons eens op!