Nationaal Park Gennargentu 15/05/2017
Nationaal Park Gennargentu is een prachtig gebied in het binnenland van Sardinië, rijk aan natuurschoon en ook bij uitstek geschikt voor het maken van wandeltochten.

Aan de noordkant in het bosrijke Oliena bevindt zich de grootste waterbron Su Gologone. Dit is een indrukwekkend waterkanaal langs enorme rotsformaties, met een gemiddelde productie van ca 300 liter per seconde, dat uitkomt op het meer van Cedrino in Dorgali. Zo is er ook de Supramonte, een uitgestrekt kalksteenplateau op en hoogte van 1.463 m.

waterbron Su Gologone Oliena

Nationaal park Gennargentu is gelegen in de provincies Cagliari, Nuoro en Ogliastra en heeft een oppervlakte van maar liefst 74.000 hectare.

Het park bestaat uit plaatselijk zeer dichte bossen. Behalve heerlijk ruikende jeneverbesbomen en rozemarijnstruiken, vind je ook de bloemen saffraan en verschillende soorten orchideeën. 

Naast kuddes schapen en geiten is het mogelijk in het park ook wilde paarden, moeflons en Sardijnse wilde zwijnen te zien.

Binnenland Sardinië

In dit natuurpark kan vanaf april t/m oktober deel genomen worden aan rondleidingen naar onder andere Tiscali, de grotten van Sa Oche e Su Bentu en het nuraghedorp Sa Sedda e Sos Carros.

Het stadje Fonni is een mooie plek voor een tussenstop voor een lunch en een wandelingetje om rond te kijken naar een aantal interessante muurschilderingen van de huizen, evenals het dorp Orgosolo. Ze tonen taferelen uit het dagelijks leven en de religieuze processies.

 

Trenino Verde Sardinië

In het zuidelijke deel van het Gennargentu gebergte rijdt ook de Trenino Verde (stoomtrein van Sardinië); een toeristische rit met vier verschillende trajecten, onder andere van Mandas naar Seui. Vanuit deze trein zie je de mooiste stukken van het onherbergzame binnenland van Sardinië.


Wil je het prachtige ongerepte landschap van Sardinië zelf ervaren? Bekijk dan de onderstaande accommodaties en chat, bel of mail ons voor meer informatie.

 

       
 
Arbatax Saraceno

 

Terug naar onze blogs

Neem contact op voor advies     

Home

Categorieen and Posts
Sardinië reizen 13
Populaire blogs
Zoek ons eens op!