Nationaal Park Gennargentu 15/05/2017
Nationaal Park Gennargentu is een prachtig gebied in het binnenland van Sardinië, rijk aan natuurschoon en ook bij uitstek geschikt voor het maken van wandeltochten. Nationaal park Gennargentu is gelegen in de provincie Nuoro en heeft een oppervlakte van maar liefst 74.000 hectare.

Aan de noordkant in het plaatsje Oliena bevindt zich de grote waterbron Su Gologone. Dit is een indrukwekkend waterkanaal langs enorme rotsformaties, met een gemiddelde productie van ca 300 liter per seconde, dat uitkomt op het meer van Cedrino in Dorgali.

waterbron Su Gologone Oliena

De berg Tiscali is met name bekend doordat hij hol is en van binnen ooit bewoond was. De bovenkant van de berg is ingestort en daardoor konden de bewoners van Sardinië zich in de berg vestigen, waarmee ze de Romeinen ontvluchtten. Er is een archeologisch onderzoek gaande naar de restanten van de bebouwingen. Zo is er ook het Supramonte gebergte, een uitgestrekt kalksteenplateau op en hoogte van 1.463 m.

supramonte gebergte

Het nationaal park bestaat uit plaatselijk zeer dichte bossen. Behalve heerlijk ruikende jeneverbesbomen en rozemarijnstruiken, vind je ook de bloemen saffraan en verschillende soorten orchideeën. 

Naast kuddes schapen en geiten is het mogelijk in het park ook wilde paarden, moeflons, herten, vossen en Sardijnse wilde zwijnen te zien.

Binnenland Sardinië

In dit natuurpark kan vanaf april t/m oktober deel genomen worden aan rondleidingen naar onder andere Tiscali, de grotten van Sa Oche e Su Bentu en het nuraghedorp Sa Sedda e Sos Carros.

De plaatsen Fonni en Orgosolo zijn mooie plekken voor een tussenstop voor een lunch en een wandelingetje om rond te kijken naar een aantal interessante muurschilderingen van de huizen. De muurschilderingen in Orgósolo zijn politiek getint en de eerste dateren uit de jaren 60 van de 20e eeuw. Aanvankelijk vormden de schilderingen een uiting van protest tegen de sociale onderdrukking op het eiland. Latere ‘murales’ hebben het dagelijkse leven in de bergdorpen op Sardinië als onderwerp. In totaal zijn zo’n 150 schilderingen te bewonderen. Wanneer je in deze omgeving bent, is een tochtje naar het inmiddels bekende dorp Ollolai ook een must.

Trenino Verde Sardinië

In een gedeelte van het Gennargentu gebergte rijdt ook de Trenino Verde (stoomtrein van Sardinië); een toeristische rit met vier verschillende trajecten, onder andere van Mandas naar Laconi of van Arbatax naar Gairo. Vanuit deze trein zie je de mooiste stukken van het onherbergzame binnenland van Sardinië.


Wil je het prachtige ongerepte landschap van Sardinië zelf ervaren? Bekijk dan de onderstaande accommodaties en chat, bel of mail ons voor meer informatie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Terug naar onze blogs

Neem contact op voor advies     

Home

Zoek ons eens op!