De mooie stranden van zuid Sardinië 25/02/2017
Op het Italiaanse eiland Sardinië tref je ze echt aan: parelwitte stranden, wuivende palmen, flamingo's, schildpadden, van azuurblauwe tot turquoise zee en idyllische baaien. In het zuiden van Sardinië bevinden zich de lange witte zandstranden en prachtige baaitjes.

We willen je graag laten meegenieten van deze mooie stranden van zuid Sardinië. Stel je voor dat je jouw vakantie hier doorbrengt...

Dit zijn een aantal van onze favoriete stranden in het zuidoosten van Sardinië.

 

Costa Rei

Costa Rei Sardinië

Costa Rei ligt aan de zuidoostelijke kust van Sardinië en grenst in het zuiden aan Sant Elmo, een zandstrand met kraakhelder water omringd door surrealistisch aandoende rotsen, en in het noorden aan Capo Ferrato, een natuurreservaat waar geen bebouwing is toegestaan. De kustlijn staat bekend vanwege haar 8 km lange witte en goudgele stranden en kleine kreekjes gevormd door granieten rotsen gevuld met kristal helder water. Een van de meest populaire plekken is Monte Nai vanwaar je de gehele kust kunt overzien. Het toeristische plaatsje Costa Rei (Muravera) is gezellig druk in de zomermaanden. Er zijn vele restaurants, ijssalons en boetiekjes.

 

Scoglio di Peppino - Santa Giusta

Costa Rei Scoglio di Peppino

Costa Rei, Scoglio di Peppino

Vanuit Costa Rei richting Villasimius ziet je de aanduidingen naar Scoglio di Peppino en Santa Giusta. Vanaf het strand van Santa Giusta loop je over een wandelpad naar Scoglio di Peppino. Halverwege, op een mooi panoramisch punt, staat het standbeeld van ‘Cristo Benedicente’ dat uitkijkt op de zee. Bij het strand aangekomen kun je over een smal stukje strand, of door de ondiepe zee (afhankelijk van de stroming), lopen naar de grote rots (scoglio) waar vele foto's worden gemaakt. In augustus is deze bestemming ook zeer geliefd bij de lokale bevolking.

Costa Rei Santa Giusta

 

Cala Pira

  Cala Pira Costa Rei

Cala Pira is een prachtige baai met wit zand en kristalhelder water. Het strand ligt tussen Villasimius en Sant’Elmo aan de weg SP 18. Het is een populair strand met name in juni, juli en augustus maar in de overige maanden is het er redelijk rustig. Het strand is 500 meter lang en ligt verscholen tussen twee heuvels. Vanaf het strand heb je mooi uitzicht op het eiland Isola Serpentara en de Torre di Cala Pira. Je kunt hier ook goed snorkelen. Het water is zeer helder en heel lang ondiep (ideaal voor jonge kinderen). 

 

Cala Sinzias

Cala Sinzias Costa Rei

Cala Sinzias is een spectaculaire baai met meer dan een kilometer prachtig fijn goudwit zand ingesloten tussen twee rotsachtige landtongen die afdalen in het heldere water. Deze baai ligt enkele kilometers verwijderd van Cala Pira aan dezelfde weg aan de kust van Costa Rei. Het strand ligt verscholen achter eucalyptusbomen. Op dit strand kan het wel eens hard waaien waardoor het populair is onder windsurfers maar je kan er goed snorkelen of een boot huren voor tochtje op zee. Er zijn verschillende strandbars en een restaurant waar je heerlijk kunt eten. (Lido Tamatete).

 

Monte Turno - Castiadas

  

Tussen Costa Rei en Cala Sinzias ligt de baai van Monte Turno (ook wel aangeduid als IKI Beach). De baai wordt gekenmerkt door een gebogen vorm en het strand heeft fijn wit zand en het water is in het begin ondiep. De prachtige zee heeft een kleur tussen turquoise en smaragdgroen. Aan de uiteinden van het strand zijn rotsen aanwezig en daarachter een mediterrane vegetatie. Het is een populair strand met name voor jongeren door de populaire strandbar waar je heerlijk kunt relaxen met een cocktail en hapje op een van de ligbedden. Elke zondagmiddag/avond is er in het hoogseizoen een beachparty. Je kunt overigens het gehele jaar door lunchen bij dit restaurant.

 

Punta Molentis – Villasimius

Scoglio di Peppino Villasimius

Het strand Punta Molentis dankt zijn naam aan de ezel (in Sardijns "su molenti"), die werd gebruikt voor de granieten mijnbouwactiviteiten die ooit plaatsvonden in dit gebied. Het maakt deel uit van het beschermde mariene gebied van Capo Carbonara. Punta Molentis wordt gekenmerkt door de twee zeeën die bij elkaar komen, gescheiden door aan de oostkant een wit zandstrand en aan de westkant rotsen naast een lage mediterrane vegetatie. Er is een bar/restaurant waar je heerlijk dagvers, in de baai gevangen, vis kunt eten. In juli en augustus laten ze maximaal 300 mensen toe, dus wees er vroeg bij 's ochtends.

 

Porto Giunco – Villasimius

Porto Giunco

Porto Giunco aan de Capo Carbonara is te zien op vele ansichtkaarten en websites door het adembenemende uitzicht vanaf de hoogte van de toren van Porto. Deze unieke plek wordt gekenmerkt door zijn bijzondere schoonheid van het heldere zeewater, het witte zandstrand met daarachter het meer (lo stagno) Notteri, waar regelmatig roze flamingo’s te zien zijn met daarachter de haven van Villasimius. Er zijn veel strandvoorzieningen en bars. In het hoogseizoen is het vrij druk maar daarbuiten heel rustig.

 

Capo Ferrato

Capo Ferrato Costa Rei

Capo Ferrato is een van de gebieden die je graag gezien wilt hebben door de witte stranden in verborgen baaien tussen de rotsen, bereikbaar via deels onverharde wegen en paden (S'Illixi is een van hen).

Een andere baai bij Capo Ferrato is Cala Sa Figu: een zeer afgelegen baai met een amfitheater vorm, omheind door rotswanden. Tussen een kristalheldere zee en de geuren van de Middellandse Zee, is dit 'juweeltje' nog vrij onbekend maar zeker het ontdekken waard.

Het strand van Feraxi is (gelukkig) nog niet zo ontdekt en zelfs in het hoogseizoen rustig. De zee is helderblauw en het strand is lang waardoor je overal een plekje vindt, zelfs vlakbij de strandbar.

 

Murtas – Quirra (Villaputzu)

Murtas Quirra Sardinië

Het strand van Murtas is een zeer indrukwekkend lang strand van ongeveer 6 km, gekenmerkt door veelkleurige fijne kiezelsteentjes. Ook dit strand is nog vrij rustig in het  hoogseizoen. De zee heeft een prachtige smaragdgroene tot helderblauwe kleur en loopt al gauw diep af. Vanaf de toren van Murtas en het kasteel van Quirra heb je een uitzonderlijk uitzicht over de gehele kustlijn. Het strand is niet overal het gehele jaar toegankelijk aangezien het tevens een militair gebied betreft. 


Onderstaande accommodaties liggen direct aan één van bovenstaande stranden. Mooiere plekjes zijn bijna onmogelijk!

 

 
 
 

 

En natuurlijk hebben we nog veel meer mooie accommodaties.
 
Chat, WhatsApp, mail of bel ons voor meer informatie of om te boeken.
 

Terug naar onze blogs

Neem contact op voor advies     

Home

Zoek ons eens op!