Alghero - het mooiste stadje van Sardinië 09/05/2022




Alghero is misschien wel het mooiste stadje van Sardinië. Het is een heerlijke gezellige stad met een prachtig historisch centrum. Het sfeervolle oude gedeelte van de stad is ommuurd door een oude stadswal en heeft meerdere bastions vanwaar je geniet van een prachtig uitzicht over zee en Capo Caccia. Alghero is een stadje met een zeer gemoedelijke sfeer.

 Alghero is, vanaf de 14e eeuw, 400 jaren in handen van de Spanjaarden geweest en je vindt de Spaanse invloeden dan ook zichtbaar terug in het eten, de taal, de architectuur en monumenten, zoals de mooie kathedraal van Santa Maria of de kerk van San Michele met de kleurrijke koepel. 
Het oude centrum wordt gekenmerkt door smalle steegjes met pittoreske winkeltjes, terrasjes en restaurants waar je gezellig een aperitiefje kunt drinken of heerlijk een hapje kunt eten. Het eten in Alghero is dan wel beïnvloed door de Spaanse en Sardijnse keuken maar door het ruime aanbod van restaurants is er voor elk wat wils. 

Buiten de vesting ligt haventje van Alghero en de kilometerslange boulevard, waarlangs je heerlijke wandelingen kunt maken en kunt genieten van de prachtige zonsondergangen. De Mercato Civico in Via Cagliari is een grote overdekte markt waar ze zeer vele soorten vis verkopen. Alle vis is vers gevangen door lokale vissers, die diep in de nacht de zee op varen voor de vangst van die dag. Op de Mercato Civico in Via Sassari vind je volop seizoensfruit en -groenten. Ben je op woensdagochtend in Alghero? Bezoek dan ook de wekelijkse markt in Viale Sardegna voor lekkere kazen, lokale worsten, souvenirs, heerlijk fruit of leuke zomerkleding.

 De kust heet de ‘Riviera del Corallo’ omdat Alghero in de volksmond de stad van het ‘rode goud’ genoemd wordt, het rode koraal. Er zijn vele sieradenwinkeltjes waar ze wettelijk toegestane sieraden met koraal verkopen en dan met name in het ‘centro storico’ (de oudste straatjes van Alghero). Daar bevinden zich ook andere kleine winkels met handgemaakte producten zoals keramiek, tassen en kleden, maar ook de bekendere merken kleding zul je in Alghero vinden.​

Mooie stranden en baaien vind je er ook zeker, zoals het bekendste strand Le Bombarde dat veel bezocht wordt door gezinnen en surfliefhebbers. Andere, iets onbekendere, mooie strandjes zijn de Calette del Lazzaretto, het strand van Mugoni of van Maria Pia. Wanneer je van duiken houdt, dan zit je bij de kust van Capo Caccia op de juiste plek. Dit is een beschermd natuurgebied met ondergrondse grotten.

De bekendste grot in Alghero is de grot van Neptunes. Deze grot kun je per boot of met de auto bereiken. Wanneer je met de auto gaat moet je wel een 656 treden tellende trap afdalen naar de ingang van de grot.

In de zomermaanden kan het druk zijn, het is dan aan te raden om via de trappen te gaan en de rondleiding van 9 uur ’s ochtends of om 17 uur ’s middags te nemen. Er zijn dan nog geen boten vanuit Alghero en dat scheelt een hoop drukte.

Wanneer je meerdere dagen in Alghero verblijft, bezoek dan ook zeker het kleurrijke plaatsje Bosa via de panoramische kustweg.

 

Wil je graag Alghero bezoeken? Bekijk dan de volgende accommodaties voor een heerlijk verblijf in deze prachtige stad:

 

 

Villa Barbarina Nature Resort is een 4 sterren resort dat heerlijk rustig is gelegen en beschikt over een zwembad, een goed restaurant en op nog geen 7 kilometer afstand ben je bij verschillende mooie strandjes. Er zijn verschillende soorten kamers en suites en je verblijft hier op basis van logies en ontbijt, half- of volpension. 

 

 

 

Villa Alghero is een luxe villa met ruime tuin en eigen zwembad op 5 minuten rijden vanaf het centrum van Alghero. De villa heeft maar liefst 4 slaapkamers waarvan 2 slaapkamers op de begane grond en 2 slaapkamers met woonkamer op de benedenverdieping. Elke verdieping heeft een badkamer. Op het ruime terras voor de villa bevindt zich een complete buitenkeuken en barbecue. Er zijn meerdere zitplaatsen en relax plekjes rondom het mooie zwembad. 

 

 

Het mooie landgoed Rosso di Alghero Country is gelegen in een ruime olijfgaard in het noordwesten van het eiland. De accommodatie is voorzien van twee moderne appartementen en een zwembad. Gelegen op slechts 4 kilometer afstand van het centrum van Alghero vormt deze accommodatie een heerlijk ontspannen plekje.

 

 

Hotel Punta Negra is een 4-sterren hotel dat prachtig gelegen is aan het strand van Fertilia, op 7 km afstand van het oude centrum van Alghero. Het hotel ligt verscholen in een bos van pijnbomen en heeft een prachtig uitzicht over de de baai met helderblauwe zee van Alghero. Geniet hier in alle rust van de zwembaden, het restaurant, de mooie zandstranden en baaien in de omgeving. Ook voor watersporten en excursies is dit een prima uitvalsbasis. Het kleine plaatsje Fertilia ligt op loopafstand waar zich een winkel, restaurant en bushalte bevinden. Met de bus ben je in 10 minuten in Alghero.

 

Il Podere di Monte Sixeri is een ruim opgezette luxe agriturismo en prachtig gelegen te midden van de olijfbomen, wijngaarden en graanvelden. Il Podere di Monte Sixeri bestaat uit twaalf appartementen met twee zwembaden en een vrijstaande villa met privé zwembad. Op een apart stuk grond kun je de ezeltjes, paarden, geiten en overige bewoners van de boerderij bezoeken wanneer je wilt. Dagelijks staan traditionele gerechten op het menu die gemaakt zijn van producten die uiteraard van eigen land komen. 

Zoek ons eens op!