Voor- en najaar op Sardinië 07/03/2019
Voor- en najaar op Sardinië

 

Lente op Sardinië

De lente en de herfst zijn bijzondere periodes om een bezoek te brengen aan Sardinië. 
In maart, april en mei is de lente duidelijk voel- en zichtbaar: het landschap staat in bloei en is kleurrijk door de vele wilde bloemen en jonge kruiden die overweldigend geuren. In juli en augustus is het eiland bij uitermate geschikt voor een zon- en strandvakantie. In september en oktober is de temperatuur, net als in het voorjaar, over het algemeen zeer aangenaam, waardoor je nog intensief kunt genieten van het strand. 

 

Maar bij uitstek zijn deze voor- en naseizoen maanden geschikt om het eiland te ontdekken en actief bezig te zijn. 

 

Santa Giusta Costa ReiOntdek tijdens een wandel- of fietsvakantie op Sardinië de ongerepte natuurgebieden, bizarre  rotsformaties, mooie stranden op een eiland vol cultuur en tradities. Trek- of fietstochten kunnen makkelijk  gecombineerd worden met een bezoek aan historische bezienswaardigheden zoals de vele nuraghes en archeologische opgravingen. 
De zandpaden en verharde wegen bieden in het binnenland een oase van rust. De stevige bergen en pittige heuvels zijn een uitdaging voor de liefhebbers. Ook langs de kuststrook is er een ruim aanbod aan fiets- en wandelroutes die je langs grotten, verlaten stranden en vissersdorpjes brengen. Te paard is het ook mogelijk om veel van het eiland te zien! Houd je van golfen? Ga dan op golfvakantie naar Sardinië! Tijdens het beoefenen van deze sport kun je dan genieten van de prachtige uitzichten. Er zijn een aantal hele mooie golfbanen op het eiland te vinden. We bieden ook een golfrondreis aan.

 

Sardinië reizenDe heldere zee rondom Sardinië is een zeer populaire bestemming om te zeilen of te surfen. Behalve de schoonheid van de wateren, is de wind op Sardinië ook gunstig gestemd. Langs de kust van Sardinië bevinden zich meerdere zeil- en surfscholen en jachthavens waar je terecht kunt voor het huren van een boot. Mocht het windstil zijn, dan kun je alsnog het heldere water in door te leren duiken (er zijn meerdere duikscholen) of een kajak te huren. Kajakken en kanoën kan ook erg goed in de rivieren en meren in het binnenland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Actief bezig zijn is leuk, maar geniet daarnaast ook van het heerlijke eten op Sardinië! Dit kan in één van de vele restaurantjes (we geven je graag tips) maar ook tijdens de ‘sagra’s’, de traditionele feesten die plaatsvinden in het voorjaar, de zomer en het najaar. Vaak kun je daar vele lekkernijen en streekgerechten proeven.
Wanneer je uit eten gaat zul je verrast zijn door het grote aanbod van vele verschillende pastagerechten met vis-, vlees en groenten. Proef ook de dagverse vissoorten, het gegrilde vlees, smaakvolle biologische groenten of een pizza uit de houtgestookte oven. Eigenlijk is al het eten lekker op Sardinië! 

 Sardinië uit eten

En een groot voordeel van een vakantie op Sardinië in het voor- of najaar zijn de aantrekkelijke tarieven voor de accommodaties. Deze liggen stukken lager dan in het hoogseizoen!

Maak een rondreis of boek een prachtige accommodatie! Hieronder een aantal voorbeelden:

 

Porto Pino Sardinië reizen

Casa Porto Pino 

Prachtig stijlvol ingericht vakantiehuis, gelegen in Porto Pino in het zuidwesten van Sardinië. De woning bevindt zich samen met gelijkwaardige vakantiewoningen in een kleinschalige en elegante residence waar je gebruik kunt maken van het mooie buitenzwembad. Het strand en het haventje van Porto Pino liggen op 400 meter afstand van de woning.

 

 

Residence Borgo Porto Corallo

Residence Borgo Porto Corallo ligt aan de zuidoost kust en beschikt over een zwembad, sportvelden, een strand met ligbedden, een restaurant en bar. De huizen hebben een prachtig uitzicht over de zee. 

 

 

 

Su Gologone Sardinië reizenSu Gologone Experience Hotel

Het Su Gologone Experience Hotel is een ware belevenis. De idyllische ligging in de heuvels, tussen de wijngaarden en olijfbomen, aan de voet van het indrukwekkende bergmassief van de Supramonte, geeft het hotel een bijzondere sfeer.

 

 

 

Chat, mail of bel ons voor advies. Wij helpen je graag.

Zoek ons eens op!