Wat de stad Cagliari zo bijzonder maakt 18/02/2019
Je vindt er écht van alles: cultuur, oudheid, natuur, winkels, terrasjes en vooral gezelligheid en sfeer.

 

Cagliari Sardinië reizen

 

Ontdek het centrum en de winkels

Cagliari Sardinië reizenCagliari is, net als Rome, gebouwd op zeven heuvels. Wil je de stad uitgebreid verkennen, houd dan rekening met beklimmingen in de steile straatjes. Overigens is deze inspanning absoluut de moeite waard. Begin de ontdekking van de stad vanaf de ‘Via Roma’, aan de haven of bij het bus/treinstation. Aan de overkant vind je de statige gevels met daaronder een lange galerij met winkeltjes, bars, kiosken en restaurantjes. De haven van Cagliari is een aanlegplaats voor veerboten, jachten en voor vele luxe cruiseschepen.

Wanneer je wilt winkelen bezoek dan de winkels in Via Giuseppe Manno, Via Giuseppe Garibaldi en de Via Vincenzo Sulis. Houd er rekening mee dat veel winkels ’s middags dicht zijn. Meestal sluiten ze rond 13.00 uur en gaan pas weer om 17.00 uur open.

Wil je niet op de tijd letten, maar wel winkelen? Bezoek dan (bijvoorbeeld op een regenachtige of juist erg warme dag) een van de grote overdekte winkelcentra zoals Le Vele in Quartuccio (aan de rand van Cagliari) of La Corte del Sole in Sestu (net iets boven Cagliari). Deze zijn elke dag geopend van 9.00 à 10.00 uur tot 21.00 uur.

 

Cagliari Sardinië reizen

 Il Castello

 Il Castello is het historische centrum van Cagliari. Je waant je in de middeleeuwen met de nauwe straatjes en antieke gebouwen. Hier vind je onder andere de oude stadsmuren, de kathedraal en verschillende musea. Enkele interessante bezienswaardigheden in en rondom Il Castello zijn:

De Cattedrale di Santa Maria; een werkelijk prachtige kathedraal uit de 13e eeuw. Een mix van bouwstijlen met romaanse toren, barokke   toevoegingen, veel marmer en vele fresco’s die de muren en het plafond sieren. Bezoek ook de prachtig versierde crypte, beneden naast het altaar.

  • Vanaf de Bastione di Saint Remy heb je een prachtig panorama. Deze versterking werd gebouwd op de oude stadsmuren om de drie verdedigingsmuren te verbinden. Onderaan de Bastione ligt de oudste bar ‘Antico Caffè’.

Cagliari Sardinië reizen

 

Het Archeologische museum van Cagliari ligt op het museumplein binnen de muren van Il Castello. Het heeft een bijzonder fraaie verzameling van mooi bewaard gebleven beelden, gebruiksvoorwerpen, aardewerk en sieraden. De bronzen beeldjes uit de nuraghe tijd zijn alleen al een bezoek waard. De meer dan levensgrote stenen krijgers uit de  nuraghe tijd zijn ook bijzonder indrukwekkend.

 

 

 

Strand

Poetto is hèt strand van Cagliari. Dit is het grootste en meest bezochte strand van Cagliari, maar liefst 8 kilometer lang en op ongeveer 5 km vanaf het centrum. Je vindt hier ook diverse bars en restaurants en in de zomer is er tot laat nog van alles te doen.

Cagliari Sardinië reizen

 

Bezoek ook eens het kleinere strand van Calamosca en geniet van de mooie uitzichten bij Cala Fighera (800 mt verderop). Drink daar vervolgens een aperitief bij bar/restaurant La Paillotte. Je kunt er ook een luxe ligbed huren om met je cocktail te zonnebaden. 

 

 

 

 

Flamingo’s 

In Cagliari vind je het Nationaal park Molentargius waar je de prachtige roze flamingo’s kunt bewonderen. Het is een beschermd gebied om zodoende de vele soorten watervogels die hier vertoeven een veilige rustplaats, overwintering en broedplaatsen te bieden. Je kunt er wandelen, fietsen en de vogels fotograferen.

 

 

 

 

Markt

De markt van San Benedetto is een grote overdekte markt waar voornamelijk etenswaren verkocht worden. De markt verkoopt op de begane grond o.a. groente, vlees, kaas en brood en in het souterrain vele soorten vis. Vanwege de omvang van het visgedeelte wordt de markt ook wel beschouwd als een vismarkt. De markt is er ’s ochtends van maandag t/m zaterdag. Langs de weg bij het strand van Poetto staan ook verschillende kraampjes met vis of met ‘ricci di mare’, verse zee-egels.

 

Feest van Sant’Efisio

Ieder jaar vindt in Cagliari op 1 mei ‘la Festa di Sant’Efisio’ plaats, een unieke en indrukwekkende processie die je absoluut gezien moet hebben. De voorbereidingen beginnen al op 29 en 30 april met het aankleden van het beeld van Sant’Efisio in zijn rode mantel, een kanten kraag en manchetten, sieraden, een zilveren zwaard en een gouden kroon.

Op 1 mei begint de dag met de heilige mis in het kerkje van Sant’Efisio, in de wijk Stampace. In de straten van Cagliari is het dan al erg druk, dus als je een goed plaatsje wilt bemachtigen moet je er vroeg bij zijn. De processie wordt voorafgegaan door een aantal kolossale ossen die kleurige boerenkarren voorttrekken, de zogenaamde ‘traccas’. Daarachter lopen de Sardijnse folkloristische groepen gekleed in de prachtige traditionele klederdrachten van Sardinië.

Op de Via Roma, lopend over een versierd tapijt rozenblaadjes, wordt de processie verwelkomd door de sirenes van de schepen in de haven van Cagliari. Op 2 mei wordt de tocht vervolgd via Villa San Pietro, Pula en Nora waar hij ’s avond arriveert. Op 3 mei is er een processie op het strand van Nora. Op 4 mei rond middernacht keert het beeld van Sant’Efisio terug in een verlichte draagkoets terug naar het kerkje van Stampace.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar Cagliari? Ontdek de stad en overnacht in een van onze stijlvolle accommodaties:

 

 

 

Villa del Mare ligt direct aan het lange zandstrand van Poetto in Cagliari. Dit prachtige pand heeft verschillende kamers of studio's. 

 

 

 

 

 

 

 

Boutique hotel Casa Clàt is een prachtig luxe hotel midden in het centrum van Cagliari. Dit hotel met prachtige suites heeft een mooie tuin met vele zitjes en klein zwembad.

 

 

 

 

 

Chat, mail of bel ons voor advies. Wij helpen je graag.

Zoek ons eens op!