Autunno in Barbagia - ontdek het pure Sardinië 02/10/2023
Nu in Nederland en België de zomer voorbij is, wordt op Sardinië de zonnige nazomer volop gevierd tijdens de feesten van Autunno in Barbagia, in het groene hart van het eiland. In maar liefst 33 authentieke dorpen is er vanaf 2 september tot en met 17 december 2023 elk weekend feest. Zie hieronder de kalender voor oktober, november en december 2023. 

7 en 8 oktober Lollove en Tonara
14 en 15 oktober Meana Sardo, Onanì en Orgosolo
21 en 22 oktober Belvì, Ottana en Sorgono
28 en 29 oktober Aritzo en Olzai

1 t/m 5 november in Desulo
3 t/m 5 november in Mamoiada
4 en 5 november in Ovodda
11 en 12 november in Nuoro en Tiana
18 en 19 november in Atzara

2 en 3 december in Gadoni en Oniferi
8 t/m 10 december in Fonni
9 en 10 december in Ortueri
16 en 17 december in Orune

Barbagia is een ruige en fascinerende bergrijke regio in centraal Sardinië die zich over de zijkanten van het Gennargentu-massief uitstrekt. Het meest grote deel van dit gebergte bevindt zich in de provincie Nuoro. Een zeer afwisselende streek waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Met een unieke kustlijn en landinwaarts een schitterende ongerepte natuur, bergen, diepe dalen en watervallen proef je hier nog het échte Sardinië. 

Mocht je in het najaar in de buurt zijn, dan is een bezoekje zeker de moeite waard! De plaatselijke ambachtslieden gebruiken de prachtige binnenplaatsen van hun woningen als presentatie plaats voor oude ambachten en er kan op meerdere plekken lokale producten worden geproefd. Bij de vele stands kun je heerlijke wijnen proeven en lokale gerechten eten! De lokale folklore dans- en muziekgroepen zullen optreden tijdens deze evenementen. Uiteraard is het mogelijk om de lokale producten te kopen. 

Proef de échte Sardijnse smaken en tradities die eeuwenlang bewaard zijn gebleven en worden voortgezet. Een echte aanrader wanneer je van plan bent om in het najaar naar Sardinië te gaan!

Zoek je een mooie accommodatie in het binnenland of wil je een prachtige rondreis maken door Sardinië? 

Chat, bel of mail ons dan even voor persoonlijk advies!

 

Voorbeelden van accommodaties:

SU GOLOGONE EXPERIENCE HOTEL in Oliena:

 

 

 

 

 

LUXE AGRITURISMO IS CHEAS in San Vero Milis:

 

 

 

 

 

BORGO DEGLI ULIVI in Arbatax:

 

 

 

 

 

Neem contact op voor advies

Home

 

Zoek ons eens op!